Ultrafiltracija (UF) je proces prečišćavanja pod pritiskom koji odvaja čestice od rastvorljivih jedinjenja pomoću ultrafine membranske podloge. Ultrafiltracija je izvrsna tehnologija za predtretman kod reverzne osmoze, desalinizacije, prečišćavanju otpadnih voda, kao i za proizvodnju pitke vode.

Moduli za Ultrafiltraciju izrađeni od visoko kvalitetnih hidrofilnih PVDF vlakana, sa porama veličine 0,03 mikrona. Rezultat su preko 70. godina rada i istraživanja u oblasti ultrafiltracije vode i tehnologije separacije renomirane firme DuPont Water Solutions čiji smo ovlašćeni distributeri.

Gde se sve primenjuje Ultrafiltracija?

Ultrafiltracija je superiorna tehnologija koja svoju primenu nalazi u više oblasti:

• Predtretman vode kod reverzne osmoze

Ultrafiltracija se efikasno koristi kao predtretman vode kod reverzne osmoze. Membrane za reverznu osmozu iz naše ponude proizvod su firme DuPont FilmTec™ koja već decenijama predstavlja svetskog lidera u inovativnim rešenjima u oblasti prečišćavanja vode.

• Prerada otpadnih voda i ponovna upotreba istih

Ultrafiltracija i membranska tehnologija se poslednjih godina intenzivno koristi u cilju smanjenja zagađenja i povećanja ekonomičnosti kroz mogućnost prerade otpadnih voda i ponovne upotrebe istih.

• Proizvodnja vode za piće

Moduli za ultrafiltraciju koriste se u proizvodnji vode za piće. U procesu ultrafiltracije vode neželjene supstance se odvajaju (otpadna voda – koncentrat) a preostali deo vode predstavlja čistu filtriranu vodu (permeat).

U zavisnosti od tipa membranske filtracije iz sirove vode je moguće ukloniti širok spektar supstanci i dobiti čistu vodu za piće.

• Predtretman vode kod desalinizacija

Utrafiltracija nalazi svoju primenu i u procesu desalinizacija vode radi dobijanja pitke, tehnološke vode ili vode za navodnjavanje.

Prednosti Ultrafiltracije

Za razliku od tradicionalnog filtriranje vode pomoću peščanih filtera i drugih medija, koji uklanjaju čestice do 5 mikrona i ne omogućavaju konstantan kvalitet vode, ultrafiltracija vode je daleko superiornija tehnologija jer:

  • omogućava uklanjanje čestica do 0,03 mikrona, uključujući bakterije, viruse i koloide 
  • omogućava proizvodnju kvalitetne vode stabilnog kvaliteta
  • doprinosi smanjenju operativnih troškova

Na ultrafiltraciju ne deluju promene kvaliteta ulazne vode, tako da nema potrebe za upotrebom hemikalija za prethodni tretman kao što su polimeri, koagulanti, podešavanje pH vrednosti. Samim tim smanjuju se operativni troškovi, uključujući i troškove za odlaganje mulja.

Izdvajamo iz ponude

inge® GmbH je vodeća kompanija u industriji ultrafiltracije. Asortiman njihovih proizvoda uključuje visoke efikasne i ekonomične module za ultrafiltraciju koji štede prostor.

inge® GmbH proizvodi za ultrafiltraciju koriste se za

  • prečišćavanje vode za piće,
  • proizvodnju procesne vode,
  • ponovno korišćenje otpadnih voda
  • prečišćavanje morske vode.

 

Ultrafiltracija je savršena metoda za proizvodnju vode za piće iz površinskih, podzemnih i izvorskih voda.

Prednosti inge® Ultrafiltracija su pouzdano uklanjanje mikroorganizama i virusa, visok nivo kvaliteta filtrata, maksimalna stabilnost (bez loma vlakana), dug vek trajanja, efikasnost i dostupnost, visoke performanse uz niske operativne troškove.

Linija proizvoda MEMCOR® rezultat je 30-godišnjeg iskustva i inovacija u razvoju membranskih tehnologija i sistema ultrafiltracije vode za komunalne i industrijske potrebe.

MEMCOR® je globalni lider u proizvodnji ultrafiltacionih instalacija koje se koriste u prečišćavanju i ponovnoj upotrebi otpadnih voda (membranski bioreakator – MBR), prečišćavanju vode za piće, predtretmanima vode i proizvodnji procesne vode.

Pozovite nas za sva pitanja i dodatne informacije. Na raspolaganju vam je naša tehnička podrška, saveti i pomoć u svim fazama instalacije i upravljanja sistemima za prečišćavanje iz naše ponude. Stručni tim naše kompanije osmisliće rešenje koje naviše odgovara vašim potrebama i ujedno štedi vaše vreme i novac.

Naš asrotiman proizvoda za Ultrafiltraciju

(gotove linije sa 6 – 22 elementa)

Prijava za newsletter

Izaberite oblast koja Vas zanima

Tretman vode / Inženjering

Trake i folije