Inženjering

Najekonomičnija prerada vode za sve namene

AGS konzorcijum nudi vam kompletna rešenja za sve vrste tretmana vode. Posedujemo višedecenijsko iskustvo, sa više od 110 izgrađenih linija za tretman vode, kapaciteta od 1 m3/h do 200 m3/h, a naši stručnjaci su eksperti posebno za banatsku vodu.

Napraviti kvalitetnu liniju za tretman vode nije jednostavno. Presudni su znanje i iskustvo. Takođe je neophodan tim vrsnih stručnjaka iz različitih oblasti – hidroinženjeri, tehnolozi, hemijski i mašinski inženjeri, projektanti, automatičari kao i proizvođači najkvalitetnije opreme. Uzimajući u obzir navedeno, sastavili smo konzorcijum od iskusnih ekspertskih kompanija koji može da ponudi kompletna rešenja za sve vrste tretmana vode po principu ʺključ u rukeʺ koji podrazumeva:

Tretman vode od sirove do kristalno čiste - koje rešenje odgovara vama?

Odgovarajuća vrsta tretmana vode zavisi od namene i kvaliteta sirove vode. Kvalitet sirove vode varira od obične (u smislu hemijskog i bakteriološkog sastava), do veoma teških voda koje su opterećene velikom količinom primesa (nečistoća).

Poreklo sirove vode može biti različito, kao što je izvorska, bunarska, gradska, rečna, jezerska, morska, otpadna i drugo. U skladu sa tim, metoda tretiranja vode se određuje poređenjem ulaznih podataka o sirovoj vodi sa zahtevanim parametrima kvaliteta vode.

Za određivanje kvaliteta sirove vode neophodna je analiza vode, tzv. "V" (velikog) obima. Takva analiza pokazuje kompletan sadržaj vode, odnosno hemijske, biološke i mehaničke primese. Zahtevani kvalitet vode se opet određuje u zavisnosti od namene i lako se definiše.

Tehnologije za preradu vode iz naše ponude

Mi imamo rešenje za sve vaše potrebe u vezi sa preradom vode. Naša rešenja su kvalitetna, fleksibilna i ekonomična. Tehnologije za preradu vode iz naše ponude su:

 • Sedimentacija
 • Koagulacija
 • Dezinfekcija
 • Filtriranje
 • Omekšavanje
 • Demineralizacija
 • Mehanička filtracija
 • Reverzna osmoza (RO)
 • Nanofiltracija (NF)
 • Ultrafiltracija (UF)
 • Elektrodejonizacija
 • Proizvodnja ultra čiste vode
 • Deferilizacija
 • Sterilizacija
 • Filtracija sa aktivnim ugljem
 • Uklanjanje organskih materija – Skevindžeri
 • Ponovna upotreba vode – Reuse
 • MBR i MABR filtracija otpadnih voda
 • Membransko uklanjanje O 2 i CO 2

Od ostalih ponuđača, izdvaja nas činjenica da smo dugogodišnji distributeri svetskih najpoznatijih kompanija kao što su DuPont Water Solution, Hydranautics, Inge, Memcor, OxyMem, Deasalitech,Ligasep… koje nam pružaju kompletnu tehnološku podršku. Njihovi proizvodi, UF, RO, NF, MBR, MBAR membrane kao i jonozmenjivačke smole su sinonim kvaliteta.

Na osnovu vaših zahteva i analiza vode, njihovi eksperti će predložiti najoptimalnije proračune i tehnološka rešenja koja u potpunosti odgovaraju vašim potrebama.

Za poslednjih 15 godina, projektovali smo i izgradili više od 110 linija za tretman vode. Najinteresantnije pogledajte u galeriji/projekti/reference.

Svojim partnerima nudimo proizvode vrhunskog kvaliteta i najbolju tehnologiju koja obezbeđuje maksimalnu ekonomičnost i doprinosi očuvanju zdrave životne sredine.

Korišćenjem proizvoda iz naše ponude možete smanjiti ne samo početne troškove ulaganja, već i sve operativne troškove uz manji utrošak električne energije. Naši sistemi omogućavaju rad i pod niskim pritiskom i lako se mogu proširivati u skladu sa vašim potrebama.

Evo još nekoliko razloga zašto da odaberete nas za svog partnera:

 • dugogodišnje iskustvo
 • odgovoran pristup svakom projektu
 • poštovanje ugovorenih obaveza i rokova
 • podrška tehničkog tima
 • najbolji odnos cene i kvaliteta

 

Kao kompanija zastupamo princip poslovne odgovornosti prema društvenoj zajednici i princip cirkularne ekonomije. Cirkularna ekonomija je moderan i inovativan pristup proizvodnji i upotrebi proizvoda. Predstavlja efikasan načina da se resursi maksimalno iskoriste a zdravo prirodno okruženje očuva.

Cirkularna ekonomija je pristup koji transformiše funkciju resursa u privredi. Na ovaj način otpad iz jedne proizvodnje postaje sirovina u nekom drugom proizvodnom procesu, a sami proizvodi mogu da budu popravljeni, ponovo iskorišćeni i unapređeni, umesto da budu odbačeni ili uništeni.

Tu smo da zajedno gradimo budućnost primenjujući inovativna rešenja koja obezbeđuju energetsku efikasnost, funkcionalnost, sigurnost, ekonomičnost i brigu o životnoj sredini.

Kontaktirajte nas. Konsultacije su besplatne.

Posebno ističemo naša rešenja za banatsku vodu

Mi smo specijalisti za preradu banatske (teške) vode.

Svima su poznati problemi sa vodom u Banatu (Zrenjanin, Kikinda i dr.), koja je jedinstvena po svom sastavu u Evropi. To je i razlog zašto evropske kompanije ne mogu da ponude adekvatno rešenje za tretman banatske vode.

Naše linije koje smo projektovali i ugradili, svakog sata (1h) proizvedu 220.000 litara najkvalitetnije vode za piće i industriju. Kapaciteta su od 3m 3 /h do 125m 3 /h. Ovi sistemi proizvode vodu poslednjih 10. godina u kontinuitetu.

Naglašavamo da jedini u Srbiji posedujemo takve reference za tretman banatske vode.

Detalji projekta:

KOMPLETNA PRIPREMA BANATSKE BUNARSKE VODE

LOKACIJA:
Vojvodina
KRAJNJI KORISNIK:
Prehrambena industrija
NAMENA:
SNABDEVANJE VODOM KOMPLETNOG PROIZVODNOG PROCESA FABRIKE
POREKLO VODE:
BUNARSKA VODA
INSTALISANI KAPACITET:
125 m 3 / h
TEHNOLOŠKI POSTUPAK:
JEDINSTVENO TEHNOLOŠKO REŠENJE, OSAM FAZA TRETMANA VODE. ODSTRANJUJE SE BOJA, MIRIS, ORGANSKE MATERIJE, ARSEN, AMONIJAK, BOR,.. KOMBINACIJA FILTRACIONIH TEHNIKA, JONOIZMENJIVAČKIH SMOLA I REVERZNE OSMOZE.
POČETAK RADA:
SEPTEMBAR 2010. GODINE
PARAMETRI:
Parametar
Ulazni
Izlazni
Temperatura
22°C
17,5
pH vrednost
8,1
7,58
Arsen
0,1 mg./lit.
0,003
Bor
3,71
0,28
Organske materije TOC
10,15
0,8
Amonijak
2,1
<0,01
Nitrati
7,0
0,06
Ortofosfati
0,40
0,02

Jedinstvena u Srbiji - Membranska deoksigenizacija vode

Upotreba vode u industriji usko je povezana sa problemom nivoa kiseonika i kako ga ukloniti. Do sada su se koristili hemijski, tehnički ili vakumski metod za uklanjanje O2 .

Jedini smo u Srbiji i širem okruženju projektovali i izgradili linije za uklanjanje kiseonika iz vode na bazi membranske tehnologije. Membranska deoksigenizacija vode je potpuno ekološka, čista, bez upotrebe hemikalija i energenata za grejanje vode.

Naše linije rade od 2012. godine u automatskom režimu i postižu vrhunske rezultate u kvalitetu vode jer ulaznu vodu sa koncentracijom od 16.000ppb O2 prerade na nivo od 4ppb O2 .

Tehnološka rešenja se mogu primeniti za proizvodnju vode koja u sebi sadrži samo 1ppb O2 , kao i za uklanjanje CO2 iz vode.

Detalji projekta:

 

MEMBRANSKA DEOKSIGENIZACIJA VODE

LOKACIJA:
BEOGRAD, SRBIJA
GRADSKA VODA
POREKLO VODE:
INSTALISANI KAPACITET:
5 m 3 / h
TEHNOLOŠKI POSTUPAK:
UKLANJANJE KISEONIKA IZ VODE SPECIJALNOM MEMBRANSKOM TEHNOLOGIJOM
POČETAK RADA:
MART 2012. GODINE
PARAMETRI:
Parametar
Ulazni
Izlazni
Temperatura
15°C
15°C
Sadržaj kiseonika
16000 ppb
8 ppb

NAPOMENA: PRVI UREĐAJ OVAKVE VRSTE U SRBIJI
Pozovite nas za sve dodatne informacije, pitanja i savete. Rado ćemo razmotriti sve aspekte vašeg projekta i ponudi najbolje rešenje.

Prijava za newsletter

Izaberite oblast koja Vas zanima

Tretman vode / Inženjering

Trake i folije